Share

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

  • March 4, 2018
  • 2

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Tahukah anda, anda boleh mendapatkan kredit percuma dari Google dengan hanya menjawab survey? Kredit ini boleh digunakan untuk membeli aplikasi ataupun perkhidamatan dari Google Playstore. Ini bukan scam kerana aku dah pun mencubanya sendiri. So disini aku terangkan how to atau cara untuk mendapatkan kredit tersebut di peranti android anda.

Asasnya perkara perkara yang diperlukan adalah :

1.) Aplikasi Google Opinion Reward. App ni region specified maksudnya hanya terdapat di beberapa buah negara sahaja. So kita download saja dari Apkmirror. Download Google Opinion Reward yang latest version disini. Google Opinion Reward. Sila download dan install.

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

 

2.) Applikasi Psiphon Pro. Download dari Playstore. Psiphon Pro. Sila download dan install.

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Ok step stepnya :

1.) Buka Psiphon Pro. Tekan Start dan after running anda kena cari tab Option. Dalam Option select region ke United Stated dan tick box tunnel whole device. Biarkan app psiphon running di background. Nak tahu psiphon running or tak, akan ada icon kunci di status bar anda. Kalau ada icon tu maksudnya psiphon dah running.

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

2.) Buka Google Opinion Reward. Anda akan diminta untuk register. Sila masukkan detail akaun gmail anda dan pilih currency US (dollar). Lengkapkan segala item yang perlu di isi dan register. Kenapa currency US? Sebab anda akan dapat kredit dalam nilai tersebut. Jadi pembelian dalam nilai RM tapi anda dapat kredit dalam nilai dollar. Untungkan? Kalau anda berjaya register maka anda dah berjaya untuk menjana kredit. Kalau tak berjaya, sila lah check item detail yang anda isi tu betul or tak.

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

3.) Turn off Psiphon Pro. Kita dah tak perlukan app ni dah. Terpulang samada anda nak uninstall or just keep it in your phone.

See also
Macamana nak dapat ebook percuma tanpa perlu berkongsi maklumat peribadi anda?

4.) Done!

So macamana kita boleh dapat kredit dengan app Google ni?

Google akan menghantar random survey kepada kita dan bila kita menjawab survey tu Google akan memindahkan sekian nilai kredit kedalam account google anda. Nilai kredit yang kita akan dapat bergantung kepada jenis survey yang kita terima. Kemudian kredit ini anda boleh gunakan untuk membeli apps atau sebarang servis dari google.

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Cara mendapatkan kredit percuma dari Playstore (Android)

Selamat mencuba. Kalau ada permasalahan atau stuck di mana mana steps, boleh komen untuk maklumbalas.

Terima kasih!

Terlepas beberapa topik menarik? Aktifkan notifikasi sekarang. Benarkan Tidak berminat