Disini aku nak share kan kepada hampa semua 10 preset Lightroom mobile yang hampa boleh gunakan untuk enhance gambar anda supaya lebih umphh dan cantik. Download link untuk preset ni aku tinggalkan di hujung post ni. Ada 10 preset yang aku sertakan iaitu:

  1. Cahaya lembut
  2. Cahaya sejuk
  3. Hitam putih lembut
  4. Kontras tengah
  5. Legam panas
  6. Mentona
  7. Oren tona
  8. Penapis hangat
  9. Putih imbang panas
  10. Vintage lembut

File kesemuanya dalam bentuk DNG dan untuk kegunaan Lightroom Mobile sahaja. Bukan untuk Lightroom edisi desktop macam lightroom Classic dan lightroom CC.

Bagi yang belum tahu apa itu Lightroom Mobile, adalah sebuah aplikasi pengeditan gambar yang popular dari Adobe. Lightroom versi desktop sangat popular dikalangan jurugambar untuk pengeditan gambar dan kini Adobe hadir dengan Lightroom mobile untuk kegunaan di telefon pintar. Boleh download dari playstore dan appstore

Untuk apply preset yang anda download ni, aku dah sediakan tutorial di youtube. Jadi boleh tengok tutorial di bawah ni

https://youtu.be/5wpp6SnXhHM

 

So happy downloading dan sebarkanlah ilmu ini seberapa banyak yang mungkin. Sekian saja untuk hari ni. Kalau berguna sharelah kepada kawan kawan yang memerlukan. Sampai jumpa lagi, terima kasih.

Download 10 preset lightroom mobile di https://bit.ly/xhanafixLR

See also
Siaran TV percuma Malaysia APK - Sky4k
Terlepas beberapa topik menarik? Aktifkan notifikasi sekarang. Benarkan Tidak berminat